Blog maken op eigen website

Bloggen is een fenomeen dat de laatste jaren steeds populairder geworden is. Een blog is een dagboek op het internet dat door anderen te lezen is. Het verschilt van een persoonlijk dagboek in die zin dat iedereen met een browser en een internetverbinding uw online dagboek kan doornemen.

Waar bij een online dagboek of blog kan worden gedacht aan individuen die met de wereld delen hoe zij de dag hebben ervaren, is een online dagboek of blog ook commercieel inzetbaar. Bedrijven kunnen een blog gebruiken om nieuwe klanten aan te trekken. Potentiële klanten zijn immers online op zoek naar informatie en wanneer zij uw blog aantreffen is er een mogelijkheid dat zij daadwerkelijk klant worden.

Een blog is een prima manier om kennis over uw vakgebied te delen, waardoor u online een zekere “expert” status kunt opbouwen. Op die manier zijn mensen sneller geneigd om klant van u te worden. Ze kennen u immers al en ze weten welke kennis u in huis heeft.

Daarnaast is een blog een prima manier om contact met uw bestaande klantenkring te onderhouden. Het persoonlijke tintje dat een blog vaak heeft kunt u hierbij in uw voordeel gebruiken. Het zal de relatie tussen u en uw klant ten goede komen wanneer u door middel van het blog een kijkje in de keuken van uw bedrijf geeft.

%d bloggers liken dit: