Eigen startpagina maken

Wilt u een eigen startpagina maken, dan zijn daarvoor diverse mogelijkheden. Er zijn een groot aantal Nederlandse websites waarop u kosteloos uw eigen startpagina kunt samenstellen. Uw eigen startpagina krijgt een subdomein toegewezen, die u tijdens het aanmaken van de startpagina kunt kiezen.

Het is verstandig om te letten op eventuele voorwaarden die op de betreffende startpagina website gelden. Soms wordt als voorwaarde gesteld dat u een minimum aantal links op uw startpagina plaatst. Als er na een bepaalde termijn niet aan die voorwaarde wordt voldaan, dan wordt uw startpagina verwijderd. Dat zou zonde zijn van de tijd die u in het samenstellen van de startpagina heeft gestopt. Het is verstandig om u aan die voorwaarden te houden.

Een startpagina op een website die van uzelf is, kan alsnog vrij eenvoudig door de beheerder worden verwijderd. Helemaal in het geval u links plaatst voor klanten is het vervelend wanneer deze links verdwijnen. Daarom is het verstandig om uw eigen startpagina website te beginnen wanneer u de behoefte heeft aan een bepaalde zekerheid rondom uw startpagina’s.

Een eigen startpagina website beginnen kan met het Startpagina Script van Vrolijk Internet Services. Het Startpagina Script is geschreven in de scripttaal PHP. Het draaien van PHP scripts zal bij de meeste webhosting pakketten geen probleem zijn. Het is mogelijk om de eerste installatie van het script gratis te laten uitvoeren door Vrolijk Internet Services. Mocht u het script op een volgende website willen installeren, dan betaalt u per installatie slechts 35 euro exclusief BTW.

De kosten kunt u vrij gemakkelijk terugverdienen. Het scripts biedt de mogelijkheid om automatisch links te verkopen. Dat werkt als volgt. Bij iedere dochterpagina kan een “Link toevoegen” formulier worden opgevraagd waar de bezoeker een betaalde link kan plaatsen. Vervolgens komt de bezoeker in het betaalscherm waar hij kan betalen. Het script controleert vervolgens zelf of de betaling is gelukt. Is dit het geval, dan wordt de aangemelde link geplaatst.