Afkorting CMS

CMS is de afkorting van “content management systeem”. Een content management systeem is software waarmee het beheren van uw website flink vereenvoudigd wordt. U installeert een CMS systeem op uw webhosting pakket, waarna u via een beheeromgeving heel makkelijk uw website kunt aanpassen. U kunt bijvoorbeeld de pagina’s op uw website aanpassen en afbeeldingen plaatsen via de beheeromgeving.

In veel gevallen is een CMS systeem geschreven in de scripttaal PHP. Het is bij het kiezen van webhosting belangrijk dat het draaien van PHP scripts wordt ondersteund. Ook zal er vaak gebruik gemaakt worden van een database, waarin de content van uw website wordt opgeslagen. Bij het kiezen van webhosting is het ook belangrijk dat u een pakket kiest waarbij het aanmaken en gebruiken van een database geen enkel probleem is.

Betaalbaar een CMS systeem aanschaffen voor het beheer van uw website kan via de pagina Afkorting CMS. U kunt daar het CMS systeem kopen van Vrolijk Internet Services, een bedrijf dat diverse PHP scripts ontwikkelt en verkoopt. Tijdens de installatie van het CMS systeem kunt u ervoor kiezen om voorbeeld content op uw nieuwe website te installeren. Zo is het mogelijk om door het installatiescript een contactformulier op uw website te laten plaatsen. Zodra dit contactformulier wordt ingevuld, ontvangt u een e-mail met de in het formulier ingevulde gegevens.

Formulieren zoals het contactformulier kunt u ook op een eenvoudige manier zelf aanmaken, waarbij u zelf bepaalt uit welke velden de formulieren bestaan. Per formulier kunt u instellen naar welk e-mailadres de ingevulde gegevens moeten worden verzonden.

Het CMS systeem is heel gemakkelijk te koppelen aan Mollie. Via Mollie kunt u online betalingen ontvangen. Zo is het mogelijk om via uw website producten en diensten te verkopen. Mollie ondersteunt een groot aantal Nederlandse en Belgische betaalmethoden, waaronder iDEAL, Bancontact, PayPal, ING Home’Pay, Belfius Pay Button en de KBC/CBC-betaalknop.

 

Advertentie
%d bloggers liken dit: